ssd flash harddrive

Udtrykkene flash storage og SSD (solid state disk) storage bruges ofte i flæng til at beskrive en form for opbevaring, der har ingen bevægelige dele og kan slettes og omprogrammeres. Selvom nært beslægtede, de er ikke helt det samme.

Hvad er Flash Storage?
Flash-teknologien går tilbage til 1980’erne, da det blev opfundet af Dr. Fujio Masuoka fra Toshiba. En af hans kolleger er rapporteret at have foreslået navnet “Flash”, fordi processen med at slette indholdet mindede ham om et kameras blitz. Selv om der ikke er nogen bevægelige dele, der slides, flash-hukommelse har en begrænset mængde af program-slette cyklusser (P / E cykler) før integriteten af ​​opbevaring forringes.

Hvad er SSD Storage?
SSD ankom længe før flash blev opfundet. Tidlig former for solid state-diske, der blev nævnt som ekstra hukommelse enheder, blev brugt i 1950’erne, men faldt i unåde, da billigere tromle lagerenheder opstået. I 1970’erne blev der SSD’er lejlighedsvis indarbejdet i halvledere, drevne supercomputere, men de var omkostningerne uoverkommelige. I 1980’erne oplevede indførelsen af ​​solid state opbevaring patroner og hukommelsesmoduler. Men nogle spørgsmål såsom tab af indhold, når opbevaring chip var ikke strøm betød, at brugen var begrænset, medmindre en backup batteriet blev leveret.

Når flash-teknologi dukket op, flash-baserede SSD snart fulgte i midten af ​​1990’erne. Dette løste strømkrav relateret til opretholdelse af indholdet af hukommelsen.

I dag, flash og SSD-teknologier er overalt. Tiny kort inde i dit digitale kamera giver dig mulighed for at spare hundredvis af fotos i høj opløsning og videoer, USB-drev giver dig mulighed for at gemme mange gigabyte data på en lille pind og derefter tage det med dig, moderne ultrabooks kommer med SSD i stedet for voluminøse harddiske, gør disse enheder tynd og lys.

Ud over at være i stand til at pakke en masse kapacitet på en lille chip, er flash og solid state lagringsenheder hurtigt. Startup er næsten øjeblikkelig, de leverer bestod læse og skrive hastigheder, de ikke kræver særlig køling og kan håndtere højere temperaturer end harddiske, fordi der ikke er nogen bevægelige dele, de er også modstandsdygtige over for stød og vibrationer, og der er ingen bevægelige dele til at mislykkes, og deres strømforbrug er omkring halvt så meget som en harddisk.

Men ligesom tidlige former for SSD storage forbliver omkostningerne høje. Sammenlignet med harddiske på en per gigabyte basis, de omkostningsbesparelser forskelle er forbløffende. Selvom omkostningerne er faldet, kløften mellem SSD og harddisk priserne forbliver ekspansiv.

Hvad er Hybrid Storage?
En løsning, der bygger denne kløft er hybrid opbevaring. Hybrid storage bruger en kombination af flash storage og traditionel harddiske til at oprette en lagerløsning med performance og pålidelighed SSD og kapacitet og omkostningsfordele af harddiske. Konceptet her er, at anvendte data oftest findes på de hurtigere, højtydende flash-drev, mens data, der bare skal lagres indtil der er brug bosat på traditionelle harddiske.

I kampen mellem flash storage vs SSD vs harddiske, er den klare vinder en blanding: hybrid opbevaring.

SSD’er er dukket op som et godt alternativ til at opfylde de høje ydeevne i virksomhedernes behov. Men når det kommer til pålidelighed og udholdenhed, er de ikke den bedste løsning på grund af slid de mekanismer, som er uløseligt forbundet med alle enheder baseret på flash-teknologi. Selvom SSD’er (baseret på flash) er ikke-flygtige, de udviser unormal adfærd i tider med strømafbrydelser. En nylig undersøgelse af forskere fra Ohio State University og HP Labs afsløret fem forskellige typer af fejl i SSD’er når de udsættes for strøm fejl: raget skriver metadata korruption, bit korruption, unserializable skriver og døde enheder.

Integrerede kredsløb forsamlinger er de eneste type hukommelse ansat i SSD’er til lagring af data. Da SSD’er ikke har nogen mekaniske komponenter i modsætning til harddiske, kan brugerne forvisset om, at disse drev er fri for hardware skader, som hoved nedbrud. Men SSD’er er ikke immune over fiaskoer. De indbyggede flash chips kan lide af fysiske skader. Andre aspekter af datatab også gælde for SSD’er, såsom vira, menneskelige fejl, software konflikter, og meget mere.

Et af de store områder af bekymring for SSD-brugere er flash udholdenhed. SSD’er skrive data i blokke. Hvis en enkelt binær bit skal ændres, operativsystemet omskriver hele datablok. Dette vil til gengæld tilføjer op til SSD slid cyklus tælle. Producenterne bruger forskellige typer af flash-hukommelse til at forbedre P / E tal som pr hvad forbrugernes behov. A 34 nm SLC eller eMLC har 100k P / E cykler, hvilket gør dem ideelle til enterprise brug. De SSD’er bruger MLC eller TLC NAND normalt målrette pc-brugere. Bortset fra buggy firmware og controller fiasko, slid ud af SSD flash forårsager SSD fejl resulterer i tab af data.

I betragtning af den komplekse lagring af data på SSD’er, er enhver form for svigt ikke let at håndtere. SSD’er har komplekse datastrukturer og specialiserede controller chips. Data recovery fra SSD’er præsenterer forskellige udfordringer, før organisationerne. En af de største udfordringer er at få adgang til data på chippen niveau, og uden om højt niveau kryptering bruges til data-sikkerhed. De data recovery processen kræver også genopbygge data striping på SSD (et eller andet sted ligner RAID). Flere data recovery firmaer er nu udstyret til at inddrive alle data fra de mislykkede SSD’er. De kan nemt overvindes SSD datakryptering og søge i SSD lag for at gendanne dine data. Den tid, der kræves for at udføre data recovery afhænger af omfanget af skader og mængden af ​​mistede data.

Reklamer