Alternative operative mobilsystemer

Utvivlsomt, Android har en større fordel over iOS i form af at udvide funktionaliteten af ​​mobile enheder. Android har et væld af applikationer, der tilføjer flere funktioner til, hvad telefon af tabletten kan gøre som standard. Desuden installation af mobile apps giver tredjepartsleverandører let adgang til brugerne, når levere deres tjenester. For eksempel giver foder apps daglige opdateringer i realtid til brugere, der læser nyheder og vejrudsigter bruger deres mobile enhed. Men Android og Apples proprietære operativsystem er ikke den eneste firmware til rådighed for brugerne.

Ubuntu til Android-telefoner og tabletter

Standarden Ice Cream Sandwich eller Jelly Bean operativsystem i Android-telefoner er udviklet ud fra en Linux-baseret arkitektur. Selv om de klarer sig godt i henhold til hardware specifikationer, kan brugere, der foretrækker et operativsystem svarende til den, de har i deres stationære computere eller bærbare computere får Ubuntu til mobilt brug. Versioner 12.x eller højere i denne Linux distro er blevet re-designet til at fungere med touch-skærme og køre effektivt på bærbare elektroniske enheder.

Ubuntu til Android fungerer effektivt på multi-core high-end telefoner og tabletter. Brugerne kan åbne flere faner i browsere og åbne flere programmer på samme tid. Plus, kan tabletten eller smartphone håndtere to arbejdsområder sammen, også, ligesom med en stationær computer. Gennem over-the-air opdateringer, bliver firmwaren opgraderet med den nyeste version og tillader flere programmer til at arbejde effektivt på sit system. Den software leveres med standard applikationer, såsom Ubuntu Music Player, Chromium webbrowser, Google Kalender, Thunderbird e-mail-klient, Google Docs, VLC Player, Ubuntu Photo Gallery, PiTiVi, Gwibber og Android dialer.

Symbian Belle til Nokia Smartphones

Nokia har været førende i den mobile industri. De fleste telefon-brugere formentlig startet med en Nokia end noget andet mærke. Imidlertid har de fremskridt inden for mobil teknologi flyttet brugerindstillinger mod telefoner med operativsystemer, som udviklere kan lave programmer til hurtigt. Dette er grunden til Android tog føringen fra iOS inden for få år. Det betyder også, at Nokia skal også ændre sig sammen med de tendenser.

Som reaktion herpå har virksomheden udviklet Nokia Belle, som er den nyeste firmware opdatering til deres smartphones, der opererer på Symbian S60, som omfatter Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia X7, Nokia E6 og Nokia 500 . Ejere af disse enheder kan opgradere til Belle via desktop suite eller gennem deres netværk udbyder. Efter opdateringen giver nye OS op til seks startskærme, der kan tilpasses med dynamiske og levende widgets. Det har en pull-down proceslinje og forbedrede apps til navigation, billedredigering, og web browsing. I det hele har den nye brugergrænseflade lignende funktioner som en Android-telefon.

Communication blog der opdaterer sine læsere om den seneste udvikling inden for telekommunikation og mobil teknologi. Se mere info om Nokias Symbian Belle og Ubuntu til Android operativsystemer på SSTEL blog

Reklamer